דודו אהרון וג'ניפר לופז על הרחבה!

מפיקים חגיגה
רון שגב-פינקלמן
מה משמיעים באירוע שבו נמצאים הדודה מטבריה, הבוס מהעבודה והילדים מהכיתה של הילד- ביחד? מסתבר שאפשר להשמיע שירים רבים להנאת כולם, אם בוחרים את השירים הנכונים... ישיבה מקדימה עם הדי.ג'י, שבה מחליטים על קונספט מוסיקלי, יכולה לסייע. על הלהיטים והשילוב המוסיקלי האולטימטיבי, מספרת די.ג'י גבריאלה.
קונספט מוסיקלי
מסיבת מתבגרים במועדונים לבת מצווה לא מצריכה היערכות מוסיקלית 'מיוחדת', האורחים הם בני אותו גיל וסביר שגם בעלי אותו טעם מוסיקלי. אירוע באולם זה כבר משהו אחר. קהל היעד מעורב ומורכב ממבוגרים וילדים, אוהבי מוסיקה קלאסית ואוהבי מזרחית, אוהבי ריקודים סלוניים ומנעני 'זומבה' קופצניים...
הפרט החשוב ביותר, לדבריה של גבריאלה, הוא להכין קונספט מוסיקלי מראש ולדעת 'לזרום'. מה זה אומר? כחודש לפני האירוע להיפגש עם תקליטן לבר מצווה ולשתף אותו במוסיקה שאהובה עליכם ועל ילדכם. להכין רשימה שירים שאתם אוהבים במיוחד ושחשוב לכם שיושמעו באירוע. במקביל לדעת לאפיין את קהל האורחים שלכם- האם הקהל ברובו מבוגר או צעיר, האם הסגנון הלטיני אהוב עליהם במיוחד, האם יש מוסיקה שהם 'שונאים' במיוחד וכו'... ,לאחר תיאום הציפיות יהיה קל יותר להתאים את המוסיקה הנכונה לאורחים שלכם. קחו בחשבון שלא תמיד מה שאתם אוהבים הוא בהכרח המוסיקה שכדאי יהיה לכם להשמיע באירוע...
הדי.ג'י הגיע לאירוע עם כל השירים שביקשתם והתכוונן לז'אנרים מסוימים שסיכמתם מראש. אממה, הקהל לא קם! בשלב זה הד.ג'י הרגיש ישנה את סגנון המוסיקה ו'ירגיש' את הקהל, לפעמים נדמה לכם שסגנון מסוים אהוב על האורחים שלכם אבל בפועל מסתבר שממש לא. לא קרה כלום! די.ג'י מקצועי מגיע עם כל סגנונות המוסיקה לאירוע ויכול לתמרן ולשנות את המוסיקה בהתאם להלך הרוח ומצב הרוח של האורחים.
מתקדמים בשלבים
בתחילתו של הערב נהוג להשמיע מוסיקה נעימה ובעוצמה לא גבוהה במיוחד, כדי לאפשר לאורחים לשהות בקבלת הפנים בנועם וברוגע ואף לשוחח בינהם. לאחר מכן המוסיקה הופכת קצבית יותר וכדאי להשמיע להיטים מוכרים ומקפיצים שאהובים הן על הצעירים והן על המבוגרים שבחבורה כדוגמת עיבודים חדשים לשירי שנות השבעים והשמונים. אחרי שהלהבתם והקפצתם את מצב הרוח של האורחים, יש כאלו שעדיין מאוד מחבבים את מסורת הסלאו ומזמינים את האב והילדה או האם והילד לריקוד סלאו.
 הסלאו יכול להיות בעל משמעות סמלית כגון 'עוף גוזל' או שיר לועזי אחר, עפ"י רוב בוחרים בשיר אהוב ומוכר על ההורים. אם האורחים שלכם אוהבים סלאו ומצטרפים לרחבה, הדי.ג'י יפנק אותם בשיר נוסף או במספר ריקודים סלוניים, אם לאו המוסיקה תוחלף בשלב זה (לרוב) למזרחית (2-3 שירים). אחרי כן יגיע תורם של הברזילאיים שבחבורה ותושמע מוסיקה לטינית, סלסלה וכדומה. בחלק השני של האירוע יושמעו שירים ישראליים בעיבודים חדשים והמוסיקה תהפוך יותר ויותר קצבית וזאת כיוון שבשלב זה האורחים שעדיין נותר להם כוח לקפץ הם הצעירים.

אז מה הולך?
-          לחלק גימיקים ברחבה כדוגמת שרשראות נדלקות, ספיי קלטים זוהרים, קונפטי...
-          להשמיע שיר כניסה לחוגג/ת בר/בת מצווה עם משמעות מיוחדת כמו 'באה אליכם' של מירי מסיקה.
-          להיכנס בכניסה מרשימה בליווי מתופפים/דובים מרקדים/רב מזמר...
-          להשמיע את 'תגידו לה שיש' של דודו אהרון, את 'מי שמאמין לא מפחד' של אייל גולן, בריטני ספירס, יסמין ו'הפיל הכחול' ואת ג'ניפר לופז- באותה נשימה.
זכרו

הכול ניתן לשינוי- סדר השירים המושמעים, הז'אנרים והלהיטים, הכול תלוי באופן שהאירוע זורםובאהבת הקהל. הדי.ג'י מבחינתו משתדל להשמיע בכל ז'אנר את הלהיטים העדכניים והאהובים על הקהל כדי שיוכלו לרקוד, לשיר וליהנות באירוע שלכם.


 

Share on Facebook
לא הבנתי
You must be in Edit Mode to enter content, and then you can use the Module Action Menu or Module Action Buttons to manage content